Martin Beck här studerar foto på Fridhems folkhögskola, har haft praktik på studio JK under 3 veckors tid och nu är det dags för mig att uppdatera bloggen.

Till att börja med kan jag säga det har varit otroligt roligt och lärorikt, med bra handledning har jag fått ta lärdom hur allting går till bakom kameran, förberedelser, saker att tänka på under ljussättning, jobba med kunder, post produktion och även bokföring.

När Joachim och Sophie har redigerat och studion varit ledig har jag fått i uppgift att leta upp en bild och återskapa ljusbilden. Fastnade jag fanns Joachim tillhands att hjälpa mig för att få till ljuset exakt eller att ge mig tips på saker jag kunde göra för att underlätta i redigeringen. 

Om jag haft egna funderingar hur jag kan förbättra mina bilder eller kritik överlag, har Sophie och Joachim varit mycket tillmötesgående och hjälpt mig på vägen när jag fastnat i mitt tänk.

Till andra som söker praktikplats kan jag varmt rekommendera Studio JK du kommer inte bli missnöjd.


Tack för denna tid.

/Martin


Behind the scenes under plåtning för Bellakliniken med Mattias på Persson Reklam


Här sitter Sophie och retuscherar skivomslag


Här är bilden jag fick testa på att ljussätta själv under vägledning av Joachim. 


Så här kan det gå till på Studio JK :)